Series

Vibeke Tandberg Yippee Ki Yay 078

Vibeke Tandberg i Møllergata 13b

Velkommen til åpning og kunstvandring 1. februar 15.30

Statsbygg ønsker velkommen til åpning av gateutstilling med fotografier av Vibeke Tandberg (f. 1967) i Møllergata 13b, torsdag 1. februar kl. 15.30. Administrerende direktør Harald V. Nikolaisen i Statsbygg åpner utstillingen. Etter åpningen blir det en kunstvandring. Arrangementet er et samarbeid mellom Statsbygg, Norsk Billedhoggerforening, Forlaget Oktober og OSL contemporary.

*Se program under introduksjontekst

Statsbygg har kjøpt Møllergata 11, 13, 13b og 15 i forbindelse med byggingen av Nytt regjeringskvartal. For å gi noe tilbake til dem som til daglig befinner seg eller beveger seg i Møllergata, viser de nå fire fotografier av billedkunstner, fotograf og forfatter Vibeke Tandberg fra serien Old Man Cowboy i vinduene frem til sommeren.

Bildene viser en utkledd cowboy med en tom lasso ridende på en død hest – en slags Don Quijote fordypet i sin egen forestilling om verden. Serien bygger på Tandbergs tidligere filmer og fotografier med gammel mann-masken, som i ikoniske Old Man Going Up and Down a Starcase (2003), hvor Tandberg er gravid, eller den nyere Old Man Dancing, en film fra 2021 hvor den gamle mannen opptrer som ballerina.

De fire fotografiene i Møllergata er en del av et større kunstprosjekt. I Kunstsonen i Øvre Slottsgate vises Hestebarrikaden som består av fem hestehoder i betong. Kunstsonen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk Billedhuggerforening, Oslo kommune Kulturetaten og Bymiljøetaten.

Torsdag 11. januar åpnet Vibeke Tandberg utstilling i OSLcontemporary med tittelen Yippiee-ki-yay! Narratives Beyond grasp or control, som viser en installasjon med gipsavstøpninger av en utstoppet hest og fem fotografier fra serien Old Man Cowboy. Utstillingen varer frem til 17. februar.

Våren 2024 er Tandberg også aktuell med romanen Hestedagboken på Forlaget Oktober, som omhandler den kunstneriske prosessen hesten medførte.

Program

Kl. 15.30 - Åpning av utstillingen i Møllergata 13b ved adm.dir. Harald V. Nikolaisen i Statsbygg. Vibeke Tandberg forteller om prosjektet.

Kl. 16.00 - Turen går videre til Kunstsonen i Øvre Slottsgate

Kl. 16.15 - Formidlingsansvarlig i Norsk Billedhuggerforening Emma Lomell og professor Heidi Mork Lomell ved Institutt for kriminologi og rettssosiologi, UiO, forteller om Hestebarrikaden

Kl. 16.45 - Trikk 12 eller 19 fra Prinsens gate til Niels Juels gate eller Solli plass. OSLcontemporary ligger i Haxthausens gate 3.

Kl. 17.00 - Se utstillingen, med påfølgende kunstersamtale mellom Vibeke Tandberg og redaktør Øyvind Ellenes i Forlaget Oktober, om utstillingen og Tandbergs kommende roman Hestedagboken.

For ytterligere informasjon ta kontakt på info@oslcontemporary.com